HTML

OldManBlues

Friss topikok

  • bandeenator: A hozzászólásokat már nem olvastam végig, de egyetértek az írással. Aztán be kellett látnom, hogy ... (2008.07.03. 17:48) Emeregy Kossuth Rádió
  • Fedup Sári: Azért abban a rendezetlenségben van rendszer. Általában az, hogy rendezetlen, de nem akárhogy. Kic... (2007.11.22. 23:11) Emerkettő Petőfi Rádió
  • Fedup Sári: Az a kavics, nem a gyémánt vagy a gyöngy. (2007.11.20. 23:08) Tánc
  • empa: [quote]Roltii 2007.11.16. 01:53:58 xenonozás...a sok büdös paraszt általában csak izzót cserél, el... (2007.11.19. 09:28) Villogtat a paraszt
  • segabor: Érdekes, szép gondolatok. Álljon itt tőlem egy rövid megemlékezés Marosszentimre templomáról, mel... (2007.10.25. 23:16) Templom

Linkblog

Legyen a zene mindenkié! (Kodály)

2012.01.09. 17:30 OldManBlues

  A rádió stúdiójában népzenészek meg egyéb zenészek beszélgetnek. Mostanában van ilyen, hogy egyéb zenész. Nem népzenész, nem klasszikus zenész, nem rockzenész, hanem valamilyen keverék. Na most rögtön az elején le kell szögezni, hogy nem a skatulya a lényeg, hanem az ember és ha az ember jó zenész, csinálhat, csináljon is bármit, jó lesz hallgatni.
Csinálhat, játszhat népi hangszerekkel könnyűzenét vagy fordítva. Nekem ott kezd kínos lenni, amikor azt hallom, hogy "figyelj, mi ebből élünk, a zenekar koncertzenekar, olyat kell játszani, ami tetszik a közönségünknek". Ja így már más, csókolom, köszönöm, hogy ki tetszett mondani a lényeget.
Kijött egy(?) új generáció, aki újat akar, ez tök jó, ne is a papa kabátjában akarjon járni. Ha mégis abban, akkor vágjuk le, mondjuk az egyik ujját és tegyünk helyébe egy angyalszárnyat, aztán az egészet fújjuk le piros meg sárga festékkel. Na, ilyen még biztos nem volt, a siker garantált. Gratulálok, tényleg újat csináltatok, balra hátul van a pénztár.
Mindenki megbolondult már? A kabát azért kabát marad. Az ember azért ember marad, két szeme van, meg egy orra. A vágyai, érzelmei, sokszor a gondolkodása is ezeréves mintákat követ. Majd ha három szeme lesz, meg négy füle és úgy hívják, hogy gyere ide ÍTÍ, akkor itt az ideje valami gyökeresen másba fogni. Addig röhej az egész és jó kis büdös pénzszaga van.
Na jó, ne legyünk igazságtalanok a kivételekkel. Vannak kivételek, nyilván. Itt viszont a Középszer és az Alszer nyilatkozik. Mondja az egyik zenész a stúdióban, hogy egyszer a haver elkezdett lambadát játszani a kobzán (koboz, régi magyar hangszer, pl. a moldvai magyarok között volt kedvelt). Tetszett nekünk ez a "bohóckodás", mondja. Ja kérem, itt a másik hajtóerő. Bohóckodunk egy kicsit, megtehetjük. És most senki ne jöjjön azzal, hogy a művészi kreativitás, meg alkotói lendület, meg ilyenek. Bohóckodjunk, legalább valakik nevetnek majd.
És csak az utolsó csoport - alig egy-két ember - akik majd valami értékeset fognak csinálni. Nem pénzé', nem vicceskedésbő', hanem mert náluk lesz az, ami az eddigieknél nincs.
Salvador (Megmentő) Dali bajuszt festett Mona Lisá-nak. Jó kis ötlet, de előbb kellett hozzá egy Leonardo. Ja és Dali megtehette, mert fantasztikusan értett a szakmájához, a rajzhoz és a festészethez.
Jönnek a senkik és föladják Michelangelo Dávid-jára a hosszú Mátrix-os bőrkabátot, mobiltelót nyomnak a kezébe, baromi új és baromi cool. Majd akkor öltöztess, picinyem, ha tudsz ilyen szobrot csinálni.
Hát ez volt a füstölgés tárgya. A senkik eljövetele az Úr harmadik évezredében.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://oldmanblues.blog.hu/api/trackback/id/tr143531976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása