HTML

OldManBlues

Friss topikok

  • bandeenator: A hozzászólásokat már nem olvastam végig, de egyetértek az írással. Aztán be kellett látnom, hogy ... (2008.07.03. 17:48) Emeregy Kossuth Rádió
  • Fedup Sári: Azért abban a rendezetlenségben van rendszer. Általában az, hogy rendezetlen, de nem akárhogy. Kic... (2007.11.22. 23:11) Emerkettő Petőfi Rádió
  • Fedup Sári: Az a kavics, nem a gyémánt vagy a gyöngy. (2007.11.20. 23:08) Tánc
  • empa: [quote]Roltii 2007.11.16. 01:53:58 xenonozás...a sok büdös paraszt általában csak izzót cserél, el... (2007.11.19. 09:28) Villogtat a paraszt
  • segabor: Érdekes, szép gondolatok. Álljon itt tőlem egy rövid megemlékezés Marosszentimre templomáról, mel... (2007.10.25. 23:16) Templom

Linkblog

Vízválasztó

2013.07.08. 09:41 OldManBlues

Csáó, büdös csicska geci! - ordít egy fiatalember Pécs belvárosában, a turisták által leginkább látogatott Király utcában. Igaz, még csak reggel 9 körül az idő, talán ha egy tucat külföldi kávézgathat az utcában, tehát nincsen nagy probléma.

Nincsen kicsi probléma sem, mindennapi az eset. Két fiatalember erőszakosan kéregetve megy végig az utcán a városközpont, a Széchenyi tér (Dzsámi, Hunyadi-szobor) felé. Aki nem ad nekik, esetleg visszaszól, megkapja a magáét. Ma még csak szóban. Viszont csak a vak nem látja, hogy a fiúk - akik életvezetési megoldásaikat feltehetően valamely börtönben csiszolták - a nem túl távoli jövőben már nem fognak a verbalitásnál megállni. Ők azt tudják, hogy az erősebb elvesz a gyengétől, akit megaláz és a szolgájává tesz.

A reggeli újságban olvasom (hja kérem, én szeretek újságot olvasni), hogy egy pécsi értelmiségi nyilatkozza, nem lett vízválasztó a kulturális fővárosi év.

Dehogynem. Akkor körülvett minket a kultúra, vendégségbe jött hozzánk Európa, ünneplő ruhánkat húztuk fel, kitakarítottuk házainkat, lakásainkat, az utcákat. Lelkünkben várakozás, egész évben.

Aztán visszasüllyedtünk a mocsokba, mélyebbre, mint ahol voltunk. Ez a vízválasztó.

"Már most is élhetsz úgy, mint majd akkor akarsz, amikor távoznod kell. Ha pedig a körülmények ezt nem engedik meg, távozz az életből, de ne tégy úgy, mintha nagy méltánytalanság történt volna. Itt füst van, távozom."

A sztoikus, naplóíró császárnak igaza van. Pakoljuk össze dolgainkat, válogassuk ki a legfontosabbakat, kézzel foghatót és lelkieket egyaránt, s induljunk. Itt füst van, távozom.

Szólj hozzá!

Címkék: pécs ekf kulturális elveszett illúziók létrontás

A bejegyzés trackback címe:

https://oldmanblues.blog.hu/api/trackback/id/tr585395566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása